Glutenfrie havreboller – bagt med surdej

I søndags delte jeg opskriften på glutenfri surdej, så hvis nu du gik igang med din surdej i søndags. Så er jeg ret sikker på at den den er klar til at bage med, derfor får du lige en rigtig lækker opskrift på glutenfrie havreboller. Lidt ligesom med overnight oats, så skal de her boller også stå natten over i køleskabet. Og vupti efter en nat i køleren, er der dej til langtidshævede boller der kun skal have 25 minutter i ovnen. I kan også tjekke nogle af mine andre glutenfrie opskrifter.

Glutenfrie Havreboller

Opskrift på Glutenfrie havreboller

Til at starte med skal du finde en stor plast boks frem med låg, en af de der hårde nogle hvor der fx har været slik i. Jeg har en rød en som der netop har været skumfiduser i. Den beklæder du med køkkenfilm, og det skal gerne hænge ud over siderne. Nu skal du bare måle alle ingredienserne op i 2 skåle og finde det bedste piskeris frem.

200 g glutenfrit havremel

100 g boghvedemel

100 g rismel

50 g surdej – og den finder du opskriften på lige her.

8 g gær

10 g havsalt

20 g psyllium skaller gerne det fine pulver, men skallerne er også fine nok. Det vigtigste er at de kommer i dejen, for ellers hæver dejen ikke.

650 g vand

Bland surdej, vand og gær i en skål, sørg for at gæren er rørt helt ud. De 3 forskellige slags mel blandes i en anden skål, parat til at skulle i dejen. Pisk nu salt og psyllium pulver i væsken. Pisk i 10 sekunder og tilsæt derefter melblandingen og pisk godt. Når dejen er ensartet hæles den i den film-foret plast-slik-bøtte. Glat toppen med vand og en spartel og drys med glutenfrie havregryn. Sær låget på og sæt boksen på køl til næste morgen.

Havreboller

Næste morgen skal de bages

Start med at sætte din bagesten i ovnen, og skru den op på maximum varme. Klip 2 stykker bagepapir så de er klar til bollerne. Tag boksen ud af køleskabet og træk dejen op ved at tage i plastfilmen, og sæt den på bordet. Skær dejen i passende stykker med en skarp kniv eller hvad du nu har. Hvis I ønsker lidt større boller så del den i 9 stykker 3×3. I denne omgang lavede jeg 12 lidt mindre boller, del bollerne på bagepariret så de ikke vokser sammen. Bag bollerne i 25 minutter ved 250 grader.

Luftig dej
Glutenfrie havreboller
Havrestykker

Når bollerne er færdige, skal de køle af på en rist. Du kan selvfølge godt snuppe en lun en med det samme, de er bare lidt klæ når de stadig er varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *