Glutenfri Sandkage med Rabarber top

Det er Rabarber sæson! Jer der følger mig ovre på Instagram ved, at jeg har kørt et lille rabarber tema derovre. Nu er turen kommet til, at få nogle af opskrifter ud på min nye blog. Vi starter med en god søndags kage klassiker, en glutenfri sandkage. Jeg har blogget i næsten 10 år, og nu er tiden kommet til et domæne i eget navn. For 10 år siden var det populært at kalde sin blog noget omkring temaet, og så holde sig selv lidt ukendt. På det punkt er tiderne virkelig skiftet! I dag husker vi personen bag, og mange bloggere blogger nu under eget navn. Nu har jeg taget springet, til et domæne med eget navn. Jer der kender mig vil ikke se den store forandring i indholdet. Jeg vil stadig lave personlige indlæg, men nu med endnu større fokus på mit liv uden gluten og laktose.

Gå direkte til opskriften på Glutenfri Sandkage med Rabarber top
Sandkage med Rabarber top
FOTO: Privat – billedet er taget af Camilla Cecilie

Rabarber sæson

Jeg kan godt lide at spise efterårstiden, altså spise det der gror i haven, når det gør det. Selvfølgelig kan jeg altid fryse nogle rabarber ned, så jeg til efteråret kan få en bid forår i form af rabarberkompot. Igennem de sidste 14 dage har jeg kogt og bagt rabarber på flere forskellige måde, og I har endda været så søde at komme med gode ideer til opskrifter jeg skulle kaste mig ud i. En af dem jeg selv kom på, var den her version af glutenfri sandkage med rabarber top.

Sandkage er for mig ikke en svampet kage, men en af de lidt tørre kager man spiser til eftermiddagskaffen. Det gode ved at sandkagen er lidt til den tørre side, er at man ofte kun har lyst til et stykke. Netop fordi det er en tør kage. Men det gør den altså ikke mindre god.

Glutenfri Sandkage med Rabarber top

Gammeldags sandkage med friske rabarber på toppen, som giver et frisk pust til den traditionelle sandkage.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Kage
Keyword: Rabarber
Antal: 8 personer

Equipment

  • Brødform 1,8 liter

Ingredienser

  • 150 gram Rismel
  • 70 gram Majsmel
  • 120 gram Sukker
  • 2 stk Æg
  • 0,5 dl Mandeldrik
  • 1 spsk Vanilje
  • 1 tsk Bagepulver
  • 100 gram Smeltet smør
  • 6 stk Rabarber
  • 1 spsk Sukker

Sådan gør du

  • Pisk sukker, æg og vanilje sammen til en luftig æggesnaps.
  • Smelt smørret ved lav varm
  • Vej de tørre ingredienser op og bland dem sammen i en skål.
  • Pisk let mandeldrikken og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Vend de tørre ingredienser i æggesnapsen, vend forsigtigt så du ikke slår luften ud af æggesnapsen.
  • Beklæd din form med bagepapir.
  • Hæld dejen i formen.
  • Pynt kagen med friske rabarber. Jeg valgte at lægge dem denne vej, men du kan også lægge dem på langs, eller i et mønster efter dit ønske.
  • Drys 1 spsk sukker over toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  • Skær kagen når den er helt afkølet.

Hvis du ønsker din kage skal være uden smør, vil jeg anbefale dig, at prøve Smørbar blok fra Naturli’. Den bruger jeg selv og den fungere fantastisk som alternativ til smør, du skal blot huske at tilføje en lille smule salt.

Glutenfri sandkage med rabarber top
FOTO: Privat – billedet er taget af Camilla Cecilie

Opskriften på den glutenfrie sandkage, kan bruges som en grundopskrift hvor du tilsætte den smag du ønsker. Jeg tænker at den vil være god med chokoladeknapper, banan, blåbær er noget helt 4. Når du først har fat i en god grundopskrift, er det kun fantasien der sætter grænser.

Hvis du prøver min opskrift på glutenfri sandkage, vil jeg sætte stor pris på at du skrev en kommentar med dine oplevelser <3

Find flere glutenfrie opskrifter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *