De bedste glutenfrie burgerboller

Burgere falder altid i god jord herhjemme! En rigtig klassiker som vi også nyder på restauranter, og i sær alle de gange vi efterhånden har været i USA. Kort sagt man går aldrig galt i byen, hvis man byder os på en burger. Heldigvis kan vi alle få en burger når vi er på tur nu. De fleste burgersteder kan i dag diske op med en glutenfribolle, hvilket virkelig er en kæmpe befrielse! Alt for mange gange har vi været afsted på ferier eller på turer rundt i Danmark, hvor jeg ikke har kunne spise på almindelige restauranter. De tider er heldigvis forbi. Men ingen af de burgerboller slår denne opskrift, det er godt sagt min bedste opskrift på glutenfrie burgerboller.

Glutenfrie burgerboller
FOTO: Privat – billedet er taget af Camilla Cecilie

De her burgerboller har hævet i flere timer i form, derfor kan de holde den flotte høje form. Formen er netop det unikke ved de her glutenfrie burgerboller, alt for mange opskrifter på glutenfrit bagværk flyder ud. I dette tilfælde ville resultatet være blevet til fladbrød med sesam på toppen.

Hvad skal der i din burger?

Jeg bygger altid min burger op på samme måde, hellmann mayo på bollen – på både over og under! Salat på bunden efterfuldt af bøffen, den må gerne være drysset med lidt ekstra flagesalt, derefter 3 skiver agurk, en skive tomat og så på med toppen. Min burger skal ikke være ret høj, for jeg kan allerbedst lide at spise min burger med fingrene. Hvis den skal have et ekstra pift, så takker jeg ikke nej tak til en skive laktosefri ost, rå løg eller bacon. Hvordan bygger du din burger op?

Glutenfri burger
FOTO: Privat – billedet er taget af Camilla Cecilie

Glutenfrie burgerboller

De bedste glutenfrie burgerboller der holder formen.
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hæve tid4 t 30 min
Samlet tid5 t 10 min
Ret: Madbrød
Køkken: Amerikansk
Keyword: Glutenfri
Antal: 4 Stk
Forfatter: Camilla

Equipment

  • 4 forme i 10 cm i diameter og minimum 5 cm i højden

Ingredienser

  • 90 gram Rismel
  • 45 gram Boghvedemel
  • 50 gram Majsmel
  • 250 gram Vand
  • 15 gram Smørbar
  • 25 gram Sukker
  • 5 gram Salt
  • 10 gram Gær
  • 10 gram Psylliumskaller Finmalet
  • 1 stk Æg
  • 15 gram Sesam

Sådan gør du

  • Bland de 3 slags mel sammen i en skål.
  • Tilsæt vand, sukker, salt og smørbar i en gryde, og varm det roligt op. Væsken skal være håndlun og smørbar skal være smeltet.
  • Imens gryden lunes op, gør du dine forme klar. Har du silikoneforme er de klar til brug. Hvis du som mig bruger skåler, skal de beklædes med husholdnings-film så dejen kan komme let ud af formen.
  • Den lune masse hældes i en røreskål, mål eventuelt temperaturen så du ikke kommer til at ødelægge gæren.
  • Pisk gæren ud i den lune masse.
  • Tilsæt ægget sammen med psylliumskallerne og pisk i ca. 10 sekunder.
  • Pisk med det samme melblandingen i. Pisk til dejen er ensartet.
  • Fordel dejen i formene og glat overfladen med en våd dejskraber.
  • Dæk formene med et klæde og lad bollerne hæve i 90 minutter på køkkenbordet.
  • Efter 90 minutter på køkkenbordet stilles de til koldhævning i køleskabet i minimum 3 timer. Dette er for at bollerne sætter sig, og holder formen under bagningen.
  • Vend de færdig hævede boller ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fjern forsigtigt husholdnings-filmen og drys bollerne med sesam.
  • Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader, eller til de er lysebrune og lette når du løfter dem.
Glutenfrie boller
FOTO: Privat – billedet er taget af Camilla Cecilie

Burgerbollerne kan fryses så du altid har en burgerbolle til sommerens barbercues, men bestemt også til madkurven. Det tyder på at 2020 bliver året hvor vi alle er på staycation variationen. Jeg kan i hvert fald godt forestille mig, at vi kommer til at besøge en del Nordsjællandske strande denne sommer. Og hvis det står til mig, vil jeg elske at det blev med madkurv. Der er altså noget ufatteligt hyggeligt ved at sidde og spise sammen på den måde.

Hvis du skulle have lyst til at se flere billeder fra min hverdag, kan du følge min Instagram profil.

Find flere af mine opskrifter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *