Vegansk græskarsuppe – en efterårs klassiker

I mit bloggernetværk Bloggers By Heart er vi 10 bloggere der er gået sammen om at lave en serie om sæsonens grønsager her i september. Jeg slutter serien af med min favorit opskrift på vegansk græskarsuppe. Græskar er en rigtig efterårs grønsag, som også passer godt til at sætte Halloween sæsonen i gang.

Vegansk græskarsuppe
Privat – Billede taget af Camilla Cecilie
Gå til opskrift

Børnevenlig græskarsuppe

Herhjemme hos mig har jeg 2 børn der elsker at være med i køkkenet. Og hvis der er noget der er nemt at have børn med til, er det suppe! De kan hakke og snitte alle grønsager, uden at det betyder noget hvilken form der bliver snittet i. For til sidst skal det hele blendes alligevel. Når børnene har været med i køkkenet, er det også nemmere for mig, at få dem til at smage nye ting. Jeg vil ikke kalde mine børne kræsne, men de gider ikke spise retter de ikke har fået før. Jeg tænker det er meget naturligt. Jeg læste en artikel for flere år siden, der beskrev at børn skal præsenteres for en ny ret 3 gange, før de vender sig til den. Så man skal væbne sig med tålmodighed, det er ikke fordi de ikke kan lide maden. De skal bare vende sig til den. Hvilket jeg tænker vi alle kan sættes os ind i.

Halloween og græskar

De her 2 ting går jo hånd i hånd, min søn har flere gange spurgt om hvad der er rigtig halloween mad. Jeg tænker at mad med græskar er en rigtig halloween ingrediens, hvad syntes I er rigtig halloween mad?

Der findes mange forskellige slags græskar, både spisbare og ikke spisbarer. Et rigtig lækkert spise græskar er Hakkaido græskar, det er lille og meget flot. Smagen er mild og den giver en cremet suppe med en fantastisk farve. Jeg er helt fjollet med de farvestålende grønsager, tænk at man kan få de farver frem helt naturligt.

Vegansk Græskarsuppe

Hurtig og nem vegansk græskarsuppe hvor børnene kan være med i køkkenet
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Suppe
Keyword: Børnevenlig, Græskar, Vegansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Camilla

Ingredienser

  • 1 stk. Hakkaido græskar
  • 2 stk. Løg
  • 2-3 stk. Hvidløgs fed
  • 1 spsk. Kokosolie
  • 12 dl Vand
  • 2 stk. Grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl Soya cusine
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg
  • Skyld græskaret, rens det for kerner og skær det i tern
  • Smelt olien i en stor gryde og svits løg, hvidløg og græskar i ca. 5 minutter
  • Tilsæt vand, bouillon, salt og peber og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 20 minutter
  • Blend suppen og tilsæt soya cusine. Suppen skal ikke på varmen igen, da den vil skille soya cusinen fra i små perler.
  • Smag suppen til med mere salt og peber.
  • Anret suppen og top med græskarkerner, æbletern, mynte eller andet lækkert – få endelig hjælp fra børnene.

Efterårs serien med grønsager

I netværket Bloggers By Heart er der blevet præsenteret 10 efterårs grønsager i denne måned.

I går kunne du læse om rosenkål ovre hos Tekla, rosenkål er virkelig også en overset grønsag. Den indeholder så mange gode ting, blandt andet indeholder kål det der kaldes smørsyrer. Smørsyre gør vores tarme mere modstandsdygtige, og lader ikke lige så nemt affaldsstoffer sive ud i vores kroppe. Smørsyrer skal der til for at få en stærk og modstandsdygtig tarm, og vores velvære starter i tarmen. Det er derfor vigtigt at din kost indeholder kål hver dag, det kan være spidskål, blomkål, broccoli eller som ovre hos Tekla – Rosenkål.

I morgen samler Bloggers By Heart hele serien sammen. Så hvis du er blevet nysgerrig og vil have ny inspiration til endnu flere opskrifter med sæsonens grønsager, skal du kigge forbi i morgen fra kl. 9.00.

Sæsonens grønt med Bloggers By Heart

De andre indlæg kan du læse hos denne flok skønne bloggere.

Gratineret løgsuppe hos Selvforsyning i Landsbyen

Grillede artiskokker hos helt op til Månen

To gange savoykål hos Bagvrk.dk

Rødbedesalat med bagte rødbeder hos Malins mad

Grønkålssalat med æbler hos Home By Bianca

Blomkålspopcorn hos myfoodblog.dk

Jordskokkepannacotta hos sundt for to

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering